咪咪色在线视频_亚洲四色影视在线观看_影音先锋日韩_日韩视频欧美视频_精品国产一区二区三区四区 _中文字幕电影av_欧美激情在线观看_国内久久精品视频_成人video亚洲精品_六月婷婷久久

2024屆四川省資中縣高考英語一輪復習閱讀類訓練:5(含解析)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

2024屆四川省資中縣高考英語一輪復習閱讀類訓練:5(含解析)

  四川資中縣2024高考英語閱讀類編練

  [2024·烏魯木齊高三年級診斷性測試]

  It was cold that day when Chelsea and her mom went to visit

  __1__.“Momma, can we walk a little __2__?”she begged.

  “What's the hurry?” Momma replied. “Today is Cookie Day!”she said.

  “Grandma __3__ me!”

  “What do you mean?” asked Momma. “Who will eat all those cookies?” she said.

  Momma smiled as she

  __4__

  growing up in the old house.

  “Yes,it is

  __5__ Day,”

  she said. “I think I can smell chocolate chips already.” Chelsea stopped. Then she took a deep breath. She said

  __6__,“Momma, can we walk a little faster? I think I can __7__ peanut butter, too!”

  As they reached the house Chelsea struggled hard to open the door.” We must __8__,

  Chelsea!” Momma shouted. “It's not

  __9__ to do that.” “Okay,”

  she said and then began knocking. The door opened and in she

  __10__,

  dropping her hat and gloves along the way.

  “Mother, I'm

  __11__,” her Momma said.

  Grandma just

  __12__

  and added, “Just like you did.” They both laughed. The house was

  __13__

  with the sweet smell of cookies.

  “What do you __14__,

  milk or hot cocoa?” Grandma asked. “Cookies!” Chelsea replied.

  “Okay, but you will need something to __15__. I suggest milk,” Momma said.

  The three sat quietly around the table for some time. The

  __16__

  was there for the cookies. The oldest was there for the

  __17__,

  a kind of feeling you can't buy in a fast food restaurant.

  And Chelsea's Momma? She was there to think about

  __18__

  own childhood. Sit for a moment right now and remember. Close your eyes. Take a deep breath.

  Can you smell the memories? Never __19__

  a chance to make memories. They are sure to warm your heart on the coldest days. They will always

  __20__

  the darkest moments when you feel sad.

  1. A. GrandmaB. Father

  C. Aunt

  D. Uncle

  2.A. faster

  B. better

  C. more

  D. kinder

  3.A. helps

  B. visits

  C. needs

  D. moves

  4. A. spent

  B. called

  C. phoned

  D. remembered

  5.A. Easter

  B. Halloween

  C. Christmas

  D. Cookie

  6.A. once

  B. again

  C. first

  D. even

  7.A. smell

  B. sense

  C. feel

  D. see

  8.A. knock

  B. pull

  C. beat

  D. push

  9.A. polite

  B. reliable

  C. intelligent

  D. necessary

  10.A. blew

  B. drove

  C. flew

  D. carried

  11.A. happy

  B. sorry

  C. hungry

  D. fine

  12.A. sighed

  B. waved

  C. smiled

  D. jumped

  13.A. crowded

  B. covered

  C. filled

  D. equipped

  14.A. appreciate

  B. support

  C. want

  D. use

  15.A. eat

  B. sell

  C. serve

  D. drink

  16.A. strongest

  B. smallest

  C. biggest

  D. youngest

  17.A. love

  B. sadness

  C. apology

  D. pity

  18.A. your

  B. her

  C. my

  D. his

  19.A. share

  B. spare

  C. miss

  D. take

  20.A. worsen

  B. cool

  C. brighten

  D. lose

  [文章大意] 本文是一篇記敘文。在一個餅干節,去外婆家享受餅干的Chelsea和她的媽媽感受到了濃濃的愛意。

  1.A。根據文章第一段中的“Grandma__3__me!”可知,母女倆一起去Chelsea外婆家,應選A項。

  2.A。根據文章第二段中的“can we walk a little faster”可知,孩子要媽媽走得更快一些。

  3.C。從下句的“Who will eat all those cookies?”可知,孩子在想,如果她不去吃外婆做的餅干就沒人去吃了,因此她說外婆“需要”(needs)她。

  4.D。從文章最后一段第二句的“Sit for a moment right now and remember.”可知,母親在此“回憶”(remembered)過去成長時的情景。

  5.D。從第一段中的“Today is Cookie Day!”可知,應選D項。

  6.B。根據第一段中的“Momma,can we walk a little

  __2__?”可知, Chelsea又說了一遍,所以此處要用again。

  7.A。根據空后的“too”及上文的“I think I can smell chocolate chips

  already.”可知,此處要用smell。

  8.A。從第9空后面的“‘Okay’, she said and then began knocking.”可知,母親要她“敲”(knock)門。

  9.A。根據常識可知,進別人家不敲門是不禮貌的,所以此處要用

  polite。

  10.C。從上文中的“walk a little faster”可知,小女孩迫切地想到外婆家,結合“dropping her hat and gloves along the way”可知,她在門開了以后飛奔而入,所以此處要用flew。

  11.B。母親為小女孩不禮貌的行為向自己的母親,也就是小女孩的外婆致歉,所以此處要用sorry。

  12.C。從下面的“They both laughed.”可知,此處應選C項。

  13.C。房子里充滿了餅干的味道,所以此處要用be filled with結構。

  14.C。從“milk or hot cocoa”可知,外婆問孩子想要(want)什么。

  15.D。從下面的“I suggest milk”可知,空處表示一些“喝”的東西,所以要用drink。

  16.D。文章出現了三個人:小女孩、小女孩的媽媽和小女孩的外婆。要吃餅干的是小女孩,她是最年輕的,所以此處要用youngest。

  17.A。外婆想要的是親情,即親人之間的愛,所以此處要用love。

  18.B。根據前面的“And Chelsea's Momma?”可知,她回想的是“她的”童年,所以此處要用her。

  19.C。不要錯過回憶的機會,所以此處要用miss。

  20.C。根據前一句中的“warm your heart on the coldest days”可知,空處與the darkest moments形成對比,所以選C項。

  閱讀理解閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。When Luca first heard of the Island of Inventions, he was still very young. But its wonders sounded so incredible that they were forever burned in his memory. From that moment, he never stopped searching for clues which might lead him to the island. He read hundreds of adventure books, histories, volumes of physics and chemistry, even music.

  Over time, he pieced together his idea of what the Island of Inventions was like. It was a secret place, where all the great wise men of the world would meet to learn and invent together. Access to the island was totally restricted. To join, you had to have created some great invention for humanity. Only then could you receive the special invitation — which came with directions to the island.

  So Luca spent his youth studying and inventing. Every new idea he got, he made it into an invention, and if there were something he didn't understand, he’d seek others to help him. Soon he met other young inventors and he told them about the Island of Inventions. They too dreamed of one day receiving an invitation letter.

  As years passed, the disappointment of not receiving their invitation made Luca and his friends work harder and co-operate more. They would meet in Luca's house, share their ideas and build new machines. Their inventions became known throughout the world, and improved the lives of millions.

  But still, no invitation came.

  They didn’t lose heart. They continued learning and inventing every day, trying to come up with more and better ideas. Fresh young talent joined their group, as more inventors dreamed of getting to the island.

  One day many years later, Luca, already very old, was speaking with a brilliant young man named Roberts, who had written to him, asking him to join the group. Luca started telling the man of the wonderful Island of Inventions, and of how he was sure that some day they would receive an invitation. Surprised, the young inventor interrupted: “You mean this place isn’t the Island of Inventions? Isn't the letter you sent me the real invitation?”

  It was only then that Luca realised that his dream had become true in his very own house. No island could exist which would be better than where he was now. No place of invention would be better than what he and his friends had created. Luca felt happy to know that he had always been on the island, and that his life of invention and study had been a truly happy one.

  1. Why did Luca and his colleagues probably never receive an invitation to the island?

  A. Their ideas were not considered worthy enough.

  B. They were too concerned with acquiring fame.

  C. The organization had already broken up.

  D. The island was not a real place.

  2. What did Luca learn at the end of the story?

  A. The island of inventions did not exist.

  B. He had wasted most of his life.

  C. He had unknowingly built his own dreamland.

  D. He finally would receive his invitation.

  3. Which of the following best describes Luca?

  A. Aggressive.

  B. Trusting.

  C. Creative.

  D. Easy-going.

  參考答案1—3、DCC

  閱讀理解閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項

  F. Scott Fitzgerald, born on September 24, 1896, an American novelist, was once a student of St. Paul Academy, the Newman School and attended Princeton. University for a short while. In 1917 he joined the army and was posted in Alabama, where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money to impress her.

  His life with her was full of great happiness, as he wrote in his diary: “My own happiness in the past often approached such joy that I could share it even with the person dearest to me but had to walk it away in quiet streets and take down parts of it in my diary.”

  This side of paradise, his first novel, was published in 1920. Encouraged by its success, Fitzgerald began to devote more time to his writing. Then he continued with the novel the Beautiful and Damned (1922), a collection of short stories Thales of the Jazz Age (1922), and a play The Vegetable (1923). But his greatest success was The Great Gatsby, published in 1925, which quick brought him praise from the literary world. Yet it failed to give him the needed financial security. Then, in 1926, he published another collection of short stories All the Sad Young Men.

  However, Fitzgerald’s problems with his wife Zelda affected his writing. During the 1920s he tried to reorder his life, but failed. By 1930, his wife had her first breakdown and went to a Swiss clinic. During this period he completed novels Tender Is the Night in 1934 and The Love of the Last Tycoon in 1940. While his wife was in hospital in the United States, he got totally addicted to alcohol. Sheila Graham, his dear friend, helped him fight his alcoholism.

  (

  ) 1. How many novels written by Fitzgerald are mentioned in the passage?

  A. 5

  B. 6

  C. 7

  D. 8

  (

  ) 2. Which of the following is the correct order to describe Fitzgerald’s life according to the passage?

  a. He became addicted to drinking.

  b. He studied at St. Paul Academy.

  c. He published his first novel This Side of Paradise.

  d. The Great Gatsby won high praise.

  e. He failed to reorder his life.

  f. He joined the army and met Zelda.

  A. f-c-e-a-b-d

  B. b-e-a-f-c-d

  C. f-d-e-c-b-a

  D. b-f-c-d-e-a

  (

  ) 3. We can infer from the passage that Fitzgerald

  .

  A. had made some money when he met Zelda in Alabama.

  B. was well educated and well off before he served in the army

  C. would have completed more works if his wife hadn’t broken down

  D. helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital

  (

  ) 4. The passage is probably followed by a concluding paragraph about

  .

  A. Zelda’s personal life

  B. Zelda’s illness and treatment

  C. Fitzgerald’s friendship with Graham

  D. Fitzgerald’s contributions to the literary world

  【語篇解讀】本片文章為記敘文,主要講述了英國著名文學家弗蘭西斯·司各特·菲茨杰拉德的生平、生活及其重要作品

  56.答案A。

  【解析】細節理解題。據題意,由文章中關鍵詞novel可知,文章中提及到的弗蘭西斯·司各特·菲茨杰拉德的小說有:This side of paradise,The Beautiful and Damned,The Great Gatsby,Tender Is the Night and The love of the last Tycoon,共計5篇。故選A項

  57.答案D。

  【解析】細節理解題。根據第一段中“……was once a student of St. Paul Academy……In 1917 he joined the army……”可知弗蘭西斯·司各特·菲茨杰拉德先在圣保羅學院學習,然后參加的軍隊。由此可知答案應為D項

  58.答案C。

  【解析】推理判斷題。由第四段第一句“However, Fitzgerald’s problems with his wife Zelda affected his writing”可以判斷出C項

  59.答案D。

  【解析】推理判斷題。根據人物傳記的特點和本段對菲茨杰拉德生活、作品的描述,說明了菲茨杰拉德的作品對學界的意義,因此最后總結的一段是關于菲茨杰拉德對文學界的貢獻的。故選D項

  閱讀理解

  Tim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30 years near Buffalo, New York--he in computers, she in special education. "Teaching means everything to us," Tim would say. In April1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking about life's purpose.

  Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program started by Dolly Parton' s foundation (基金會) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singer's home town of Sevier, Tennessee. “I thought, maybe Linda and I could do something like this when we retire," Tim recalls.

  He placed the brochure on his desk, "as a reminder."

  Five years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imagination library .com. The program had been opened up to partners who could take advantage of book and postage discounts.

国产一区二区精品久久| 久久精品成人一区二区三区| 精品毛片视频| 精品国产一区二区三区久 | 日韩av成人| 青青久久国产成人免费网站| 久久久久久久网| 日韩免费在线视频| 在线观看成人网| 日韩一级黄色片| 久久福利影视| 欧美激情中文字幕一区二区| 国产麻豆精品视频| 欧美激情影院| 欧美国产日韩久久久| 欧美a级片免费看| 亚洲第一色在线| 午夜在线亚洲| 成人免费观看的视频黄页| 欧美大片aaaa一级毛片| 精品国产亚一区二区三区| 精品视频在线看| 日本伦理片网站| 亚洲精品中文一区不卡| 日本在线www| 深夜做爰性大片中文| 黄视频网站免费看| 91麻豆高清国产在线播放| 欧美一级视频高清片| 黄视频网站免费观看| 国产美女在线一区二区三区| 超级乱淫伦动漫| 天天做人人爱夜夜爽2020 | a级毛片免费观看网站| 精品国产亚洲一区二区三区| 中文字幕97| 黄色福利片| 国产麻豆精品免费密入口| 国产视频一区二区在线播放| 青青久在线视频| 国产一区国产二区国产三区| 精品久久久久久影院免费| 欧美电影免费看大全| 亚洲 激情| 国产一区二区精品久久| 亚洲第一页乱| 精品国产一区二区三区久 | 国产成人精品综合久久久| 久久99中文字幕久久| 色综合久久天天综线观看| 色综合久久久久综合体桃花网| 九九久久国产精品| 韩国毛片| 九九热国产视频| 国产一区二区精品| 99热热久久| 成人免费福利片在线观看| 午夜激情视频在线观看 | 午夜精品国产自在现线拍| 久久国产精品永久免费网站| 日本免费乱人伦在线观看| 亚洲精品影院| 日本免费看视频| 亚洲精品中文字幕久久久久久| 精品国产香蕉伊思人在线又爽又黄| 91麻豆国产级在线| 999久久狠狠免费精品| 久久国产精品自由自在| 精品视频在线观看一区二区| 精品久久久久久影院免费| 日韩av成人| 九九精品久久| 国产精品自拍在线观看| 韩国毛片基地| 久久99这里只有精品国产| 久久精品欧美一区二区| 99色视频在线观看| 亚洲精品影院| 一本高清在线| 香蕉视频久久| 日韩在线观看视频黄| 精品国产一区二区三区久久久蜜臀| 99热精品一区| 成人影视在线观看| 四虎影视久久久| 国产美女在线观看| 国产高清视频免费| 一级毛片看真人在线视频| 九九久久国产精品大片| 好男人天堂网 久久精品国产这里是免费 国产精品成人一区二区 男人天堂网2021 男人的天堂在线观看 丁香六月综合激情 | 二级片在线观看| 二级特黄绝大片免费视频大片| 国产一级生活片| 日韩在线观看免费完整版视频| 国产成人精品影视| 成人a大片高清在线观看| 欧美国产日韩在线| 欧美一级视频高清片| 人人干人人草| 日韩av成人| 国产美女在线一区二区三区| 九九干| 99久久视频| 日韩中文字幕在线观看视频| 国产视频一区二区三区四区 | 免费一级生活片| 香蕉视频一级| 一本高清在线| 免费国产在线观看| 一级女性全黄生活片免费| 欧美一区二区三区在线观看| 青青青草影院| 韩国毛片基地| 91麻豆tv| 成人高清视频在线观看| 午夜在线亚洲| 欧美1卡一卡二卡三新区| 亚洲女初尝黑人巨高清在线观看| 超级乱淫伦动漫| 国产不卡在线看| 日韩一级黄色大片| 青青久在线视频| 成人在免费观看视频国产| a级黄色毛片免费播放视频| 国产麻豆精品免费密入口| 久久精品店| 精品国产亚一区二区三区| 欧美另类videosbestsex久久| 欧美激情在线精品video| 九九精品久久| 99色视频在线观看| 久久精品免视看国产明星| 成人a大片高清在线观看| 欧美日本韩国| 在线观看成人网| 黄色短视频网站| 台湾毛片| 成人免费观看的视频黄页| 国产高清在线精品一区二区| 精品在线观看一区| 精品视频一区二区三区免费| 韩国三级视频网站| 国产视频一区在线| 天堂网中文在线| 亚洲天堂在线播放| 国产一级强片在线观看| 国产麻豆精品免费密入口| 九九热国产视频| 国产精品自拍亚洲| 欧美爱爱网| 九九精品影院| 成人免费观看男女羞羞视频| 免费国产在线视频| 四虎影视库国产精品一区| 青青久久网| 日韩综合| 欧美1区| 国产网站麻豆精品视频| 成人免费高清视频| 国产麻豆精品高清在线播放| 深夜做爰性大片中文| 韩国三级香港三级日本三级la| 可以在线看黄的网站| 国产精品自拍在线| 黄视频网站免费| 欧美激情一区二区三区在线 | 久久久久久久久综合影视网| 欧美激情一区二区三区在线| 精品久久久久久中文| 久久精品大片| 欧美另类videosbestsex视频| 久久国产精品自由自在| 一级女性全黄生活片免费| 黄色短视频网站| 黄色福利片| 日本在线www| 在线观看成人网| 九九干| 成人影视在线播放| 91麻豆精品国产片在线观看| 国产成人精品影视| 美女免费精品高清毛片在线视 | 91麻豆国产| 国产麻豆精品免费密入口| 欧美电影免费看大全| 日日夜夜婷婷| 久久国产精品自由自在| 韩国三级视频网站| 亚洲第一色在线| 高清一级做a爱过程不卡视频| 欧美激情一区二区三区视频| 韩国毛片基地| 欧美大片毛片aaa免费看| 国产亚洲精品aaa大片| 四虎影视库国产精品一区| 久久99中文字幕| 精品国产亚洲一区二区三区| 99久久精品国产麻豆| 一级毛片视频播放| 久久精品大片|