咪咪色在线视频_亚洲四色影视在线观看_影音先锋日韩_日韩视频欧美视频_精品国产一区二区三区四区 _中文字幕电影av_欧美激情在线观看_国内久久精品视频_成人video亚洲精品_六月婷婷久久

2024屆湖北武漢市高考英語閱讀理解二輪基礎訓練(39)(含答案)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

2024屆湖北武漢市高考英語閱讀理解二輪基礎訓練(39)(含答案)

  2024年湖北武漢市高考英語閱讀理解二輪基礎訓練(39)(含答案)

  閱讀理解。

  Why should mankind explore space? Why should money, time and effort be spent exploring and researching something with so few apparent benefits? Why should resources be spent on space rather than on conditions and people on Earth? These are questions that, understandably, are very often asked.

  Perhaps the best answer lies in our genetic makeup(基因構成) as human beings. What drove our ancestors to move from the trees into the plains, and on into all possible areas and environments? The wider the spread of a species, the better its chance of survival. Perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible.

  Nearly every successful civilization has explored, because by doing so, any dangers in surrounding areas can be identified and prepared for. Without knowledge, we may be completely destroyed by the danger. With knowledge, we can lessen its effects.

  Exploration also allows minerals and other potential(潛在的) resources to be found. Even if we have no immediate need of them, they will perhaps be useful later. Resources may be more than physical possessions. Knowledge or techniques have been acquired through exploration. The techniques may have medical applications which can improve the length or quality of our lives. We have already benefited from other spin-offs including improvements in earthquake prediction, in satellites for weather forecasting and in communications systems. Even non-stick pans and mirrored sunglasses are by-products(副產品) of technological developments in the space industry!

  While many resources are spent on what seems a small return, the exploration of space allows creative, brave and intelligent members of our species to focus on what may serve to save us. While space may hold many wonders and explanations of how the universe was formed or how it works, it also holds dangers. The danger exists, but knowledge can help human beings to survive. Without the ability to reach out across space, the chance to save ourselves might not exist.

  While Earth is the only planet known to support life, surely the adaptive ability of humans would allow us to live on other planets. It is true that the lifestyle would be different, but human life and cultures have adapted in the past and surely could in the future.

  本文是一篇議論文,向我們闡述了人類進行太空探索的原因。人類的基因構成決定了人類探索其他領域包括太空的能力。人類探索太空可能暫時沒有多大用處,但是在將來這可能會幫助人類生存下去。

  1.Why does the author mention the questions in Paragraph 1?

  A.To express his doubts. B.To compare different ideas.

  C.To introduce points for discussion.D.To describe the conditions on Earth.

  答案:C。推理判斷題。作者在第一段提出問題目的是引出下面要討論的話題。

  .What is the reason for exploring space based on Paragraph 2?

  A.Humans are nature-born to do so.

  B.Humans have the tendency to fight.

  C.Humans may find new sources of food.

  D.Humans don't like to stay in the same place.

  答案:A。細節理解題。根據第二段的第一句可知人類探索太空的原因是其基因的構成。

  .The underlined word “spin-offs” in Paragraph 4 probably refers to ________.

  A.survival chances B.potential resources

  C.unexpected benefitsD.physical

  possessions

  答案:C。詞義猜測題。后面所說的“improvements in earthquake prediction,in satellites for weather forecasting and in communications systems”可知此處的劃線短語意為“益處,好處”。

  .What makes it possible for humans to live on other planets?

  A.Our genetic makeup. B.Resources on the earth.

  C.The adaptive ability of humans.D.By-products in space exploration.

  答案:C。細節理解題。根據最后一段的第一句話可知,人類的適應能力會讓人類在其他星球生存下去。

  .Which of the statements can best sum up the passage?

  A.Space exploration has created many wonders.

  B.Space exploration provides the best value for money.

  C.Space exploration can benefit science and technology.

  D.Space exploration may help us avoid potential problems on Earth.

  答案:D。主旨大意題。A、B兩項可以容易地排除。全文主要講的是太空探索對幫助人類生存的益處,而不是對科技的益處。

  閱讀理解閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。China is a land of bicycles. At least it was back in 1992 when I traveled the country. Back then everyone seemed to be riding a bicycle. Millions of them, all black. Cars were rare. Yet since my arrival in Beijing last year, I've found the opposite is true. There are millions of cars. However, people still use their bicycles to get around. For many, it's the easiest and cheapest way to travel today. Bicycles also come in different colors — silver, green, red, blue, yellow, whatever you want.

  It's fun watching people biking. They rush quickly through crossroads, move skillfully through traffic, and ride even on sidewalks (人行道).Bicycles allow people the freedom to move about that cars just can't provide.

  Eager to be part of this aspect of Chinese culture, I decided to buy a bicycle. Great weather accompanied my great buy.I immediately jumped up on my bicycle seat and started home.

  My first ride home was orderly (守秩序的).To be safe, I stayed with a “pack” of bikers while cars on the streets came running swiftly out of nowhere at times. I didn't want to get hit. So I took the ride carefully.

  Crossing the streets was the biggest problem. It was a lot like crossing a major highway back in the United States. The streets here were wide, so crossing took time, skill and a little bit of luck.

  I finally made it home. The feeling on the bicycle was amazing. The air hitting my face and going through my hair was wonderful. I was sitting on top of the world as I passed by places and people. Biking made me feel alive.

  1.According to the author, why are bicycles still popular in China today?

  A.Because they are traditional and safe.

  B.Because they are convenient and inexpensive.

  C.Because they are colorful and available.

  D.Because they are fast and environment friendly.

  .The author decided to buy a bicycle because he intended ________.

  A.to ride it for funB.to use it for transport

  C.to experience local cultureD.to improve his riding skills

  3.How did the author feel about his street crossing?

  A.It was boring.  B.It was difficult.

  C.It was lively.

  D.It was wonderful.

  .Which of the following best describes the author's biking experience?

  A.The author enjoyed showing off his biking skills.

  B.The author was annoyed by the air while riding.

  C.The author was praised by the other bikers.

  D.The author took great pleasure in biking.

  參考答案1—4、B

  C

  B

  D

  閱讀理解。

  “Old wives tales” are beliefs passed down from one generation to another, For example, most of us remember our patents’ telling us to eat more of certain foods or not to do certain things. Is there any truth in these teachings? Some of them agree with present medical thinking, but others have not passed the test of time

  Did your mother ever tell you to eat your carrots because they are good for your eyes? Scientists now report that eating carrots can help prevent a serious eye disease called macular degeneration Eating just one carrot a day can reduce the possibility of getting this disease by 40%. Garlic(蒜)is good for you, too。It can kill the type of virus that causes colds.

  Unfortunately, not all of Mom’s advice passed the test of medical studies. For example, generations of children have been told not to go swimming within an hour after eating. But research suggests that there is no danger in doing so. Do sweets cause tooth problems? Well, yes and no. sticky sweets made with grains tend to cause more problems than sweets made with simple sugars.

  Even though science can tell us that some of our traditional beliefs don’t hold water, there is still a lot of truth in the old wives’ tales, After all, much of this knowledge has been accumulated (積累) from thousands of our traditional beliefs don’t hold water should respect this body of knowledge even as research for clear scientific support to proven it true or false

  1. Which of the following is TRUE according to the text?

  A, Eating garlic is good for our eyes

  B, Sticky sweets are damaging to our teeth

  C, Swimming after a meal is dangerous。

  D, Carrots prevent people from catching colds

  2.The author develops the third paragraph mainly--------。

  A. by cause and effects

  B. by order in space

  C. by order in time

  D. by examples

  .The phrase “hold water” in the last paragraph most probably means“

  ”

  A. to be believable

  B. to be valuable

  C. to be admirable

  D. to be stable

  4 What is the author’s attitude toward “old wives’ tales” in the text?

  A. So objective

  B. Objective

  C. Dissatisfied

  D. Curious

  【參考答案—4、B D A B

  2024高考訓練題。閱讀理解閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。Smoking is the worst thing you can do for your health. Fortunately, it’s never too late to get the benefits of quitting. If you’ve tried to quit before and failed, it’s time to make up your mind and try again.

  Smoking is responsible for one of every five deaths. That includes 29% of all cancer deaths, 87% of all lung cancer deaths, and nearly 20% of all deaths are from cardiovascular disease. But long before smoking kills you, it ages you. You can see that smoking accelerates the drying and wrinkling of the skin. But there are fewer obvious effects as well. Indeed, smoking takes years away from your life. Nearly half of all chronic smokers die an average of 20 to 25 years before their time.

  Besides an early death from cancer or heart disease, smoking can cause lung disorders. People who smoke over a pack a day have almost three times the risk of contracting pneumonia (肺炎) than that of non-smokers. By lowering levels of estrogen (雌性激素) in men and women, smoking speeds bone less. If a woman smokes a pack of cigarettes every day, she will enter menopause (更年期) with 5% to 10% less bone mass than a non-smoker.

  The good news is that no matter what your age is or how long you’ve smoked, you’ll live longer if you quit today. The Coronary Artery Surgery Study examined nearly 2,000 long-term smokers over the age of 54. Those who quit had significantly lower death rates six years later than those who didn’t. Even the oldest ex-smokers had a higher survival rate.

  Not only will you live longer if you quit, but you’ll feel better, breathe easier, and find that you have more energy. You’ll have fewer respiratory infections, headaches, and stomachaches. What’s more, you’ll save money. Your clothes and breath won’t smell unpleasant any longer. And your habit won’t annoy, or threaten the health of the people who live and work with you.

  1.According to the passage, the percentage of deaths due to smoking is ________.

  A.20% B.25%

  C.29%

  D.87%

  .All of the following methods are used in the passage EXCEPT ________.

  A.giving examplesB.mentioning famous sayings

  C.comparingD.listing numbers

  3.What do we know from the Coronary Artery Surgery Study?

  A.It examined about 2,000 smokers who all quit smoking finally.

  B.Quitting smoking is easier said than done.

  C.long-term smokers who quit smoking can live longer.

  D.Quitting smoking has a bad effect on people’s health.

  參考答案1—3、A

  B

  C

  【2024高考訓練】閱讀理解—推理判斷題。

  Everybody has one of those days when everything does wrong. This is what happened to Harry.

  He got up one morning very late because he had forgotten to wind up his alarm clock(鬧鐘). He tried to shave(刮臉) quickly and cut himself. When he got dressed he got blood all over his clean shirt, so he had to find another one. They only other shirt that was clean needed ironing(熨), so he ironed it. While he was ironing it , there was noc at the door, It was the man to read the electricity meter(表)。 He showed him where the meter was, said good-bay and found that the iron had burnt a hole in his shirt. So he had to wear the one with the blood on it after all. By this time it was very late, so he decided he couldn't go to work by bus. He telephoned for a taxi to take him to work. The taxi arrived and Harry got in and began to read the newspaper.

  In another part of the town, a man had killed a woman with a knife and was seen to run away in a taxi. When Harry's taxi stopped outside his office, a policeman happened to be standing there. He saw the blood on Harry's shirt, and took him to the police station. He was kept till 3 o'clock in the afternoon before the police were sure that he was not the man they wanted. When he finally arrived at the office at about four, his boss took a look at him and told him to go away and find another job.

  Harry had

  A lucky day

  B. an unlucky day

  C. A busy day

  D. a good day

  Why did Harry wear the shirt with blood on it?

  The iron had burnt a hole in his clean shirt.

  The only other needed ironing.

  He had only one shirt.

  He cut himself and got blood all over his shirt.

  Harry was taken to the police station because

  His taxi stopped outside his office and a policeman happened to be there

  There was blood on his shirt and he was in a taxi

  A man killed a woman with a knife

  The murderer(殺人犯)was seen to run away in a taxi

  His boss told him to go away and find another job because

  He had been kept by the police

  There was blood on his shirt

  He was late for work

  He had killed a woman

  語篇解讀

  每個人都有背運的時候,Harry 倒霉的一天就這樣開始了,早上起床遲到了,剃胡子的時候又把臉弄破了… … 更倒霉的事情還在后面呢….

  B 主旨大意題。根據文章整個的敘述過程來看應該是講述他倒霉的一天。文章開頭點題。

  A 推理判斷題。 根據文章第二段可以判斷,他只有兩件襯衫,一件壞了,一件還有血,只能穿帶血的那件了。

  B 推理判斷題,根據對文章的理解,我們可以推斷,關鍵是衣服上的血跡讓警察起了懷疑。

  C 推理判斷題。從老板的角度來看,他遲到了,員工不遵守工作紀律,所以開除了他。

午夜激情视频在线观看| 国产a视频| 天堂网中文字幕| 色综合久久天天综合观看| 国产精品自拍亚洲| 日韩在线观看免费| 国产视频在线免费观看| 免费毛片基地| 亚洲 欧美 成人日韩| 高清一级片| 亚洲第一页乱| 99热精品在线| 欧美一级视频免费| 国产视频一区二区在线观看| 一级女性大黄生活片免费| 国产一区二区精品久| 日韩一级黄色大片| 亚洲天堂免费| 天堂网中文在线| 可以免费看污视频的网站| 久久精品欧美一区二区| a级黄色毛片免费播放视频| 国产福利免费观看| 亚洲天堂免费观看| 日韩字幕在线| 午夜家庭影院| 精品视频免费观看| 黄视频网站在线观看| 香蕉视频久久| 欧美国产日韩在线| 国产麻豆精品免费密入口| 欧美a级片免费看| 久久国产影院| 999精品影视在线观看| 欧美激情一区二区三区中文字幕| 免费国产一级特黄aa大片在线| 亚洲 欧美 成人日韩| 欧美另类videosbestsex高清| 亚飞与亚基在线观看| 亚欧成人乱码一区二区| 亚洲www美色| 国产成人精品综合| 黄视频网站在线观看| 精品久久久久久影院免费| 成人免费观看男女羞羞视频| 91麻豆爱豆果冻天美星空| 国产一区精品| 九九九网站| 99热精品在线| 国产一区二区精品| 日韩免费在线| 一本高清在线| 欧美国产日韩久久久| 欧美激情一区二区三区中文字幕| 九九精品影院| 国产美女在线一区二区三区| 国产美女在线一区二区三区| 久久国产一久久高清| 国产成人啪精品| 国产综合91天堂亚洲国产| 四虎影视久久久| 日本特黄特黄aaaaa大片| 国产视频一区在线| 欧美爱爱网| 日日夜夜婷婷| 黄视频网站免费观看| 久久精品大片| 精品国产一区二区三区久久久狼| 天天色色色| 国产美女在线观看| 久久久成人影院| 日韩专区亚洲综合久久| 天天综合在线观看 | 国产精品自拍亚洲| 中文字幕一区二区三区 精品| 99久久精品费精品国产一区二区| 日韩欧美一及在线播放| 一级片片| 99色播| 香蕉视频亚洲一级| 欧美激情一区二区三区中文字幕| 台湾毛片| 成人免费一级纶理片| 免费的黄视频| 日本久久久久久久 97久久精品一区二区三区 狠狠色噜噜狠狠狠狠97 日日干综合 五月天婷婷在线观看高清 九色福利视频 | 日韩一级黄色片| 日韩在线观看视频黄| 日韩欧美一及在线播放| 四虎影视久久久| 成人免费福利片在线观看| 欧美国产日韩一区二区三区| 久久国产精品永久免费网站| 免费的黄视频| 欧美国产日韩一区二区三区| 黄视频网站在线免费观看| 久久国产一久久高清| 毛片高清| 韩国毛片免费大片| 一级毛片视频免费| 日韩中文字幕在线播放| 好男人天堂网 久久精品国产这里是免费 国产精品成人一区二区 男人天堂网2021 男人的天堂在线观看 丁香六月综合激情 | 久久国产影视免费精品| 一级片片| 成人免费观看男女羞羞视频| 999精品在线| 日韩免费在线视频| 91麻豆精品国产综合久久久| 日本伦理网站| 精品视频在线观看一区二区| 免费国产在线观看不卡| 国产一区二区精品在线观看| 成人免费一级毛片在线播放视频| 欧美激情一区二区三区在线| 国产网站免费| 青青久久国产成人免费网站| 国产91精品露脸国语对白| 天天做日日爱夜夜爽| 国产91丝袜高跟系列| 国产不卡在线看| 91麻豆精品国产高清在线| 免费一级片在线观看| 日本久久久久久久 97久久精品一区二区三区 狠狠色噜噜狠狠狠狠97 日日干综合 五月天婷婷在线观看高清 九色福利视频 | 欧美a级v片不卡在线观看| 午夜精品国产自在现线拍| 久久成人综合网| 免费毛片播放| 成人在免费观看视频国产| 午夜家庭影院| 久久精品欧美一区二区| 国产亚洲免费观看| a级精品九九九大片免费看| 午夜激情视频在线观看| 99色视频在线观看| 久久国产精品自由自在| 91麻豆精品国产片在线观看| 精品国产一区二区三区久| 四虎久久影院| 国产一区二区精品久久| 欧美一级视频免费| 久久国产一区二区| 国产91素人搭讪系列天堂| 日本特黄一级| 欧美激情影院| 精品国产香蕉伊思人在线又爽又黄| 免费国产一级特黄aa大片在线| 黄色福利| 国产一级生活片| 国产一区二区精品尤物| 欧美激情一区二区三区在线播放| 二级特黄绝大片免费视频大片| 999久久狠狠免费精品| 精品久久久久久免费影院| 日本特黄一级| 91麻豆爱豆果冻天美星空| 免费国产在线视频| 色综合久久天天综线观看| 一级毛片看真人在线视频| 欧美激情一区二区三区视频| 久久国产精品自由自在| 午夜在线观看视频免费 成人| 成人a大片高清在线观看| 四虎影视库| 精品视频一区二区三区免费| 九九热国产视频| 精品国产一区二区三区久久久狼| 成人免费网站视频ww| 久久成人综合网| a级黄色毛片免费播放视频| 欧美α片无限看在线观看免费| 日本伦理黄色大片在线观看网站| 精品视频在线观看免费| 亚洲第一页乱| 国产精品免费精品自在线观看| 日日爽天天| 日韩在线观看视频网站| 亚欧成人乱码一区二区| 九九热国产视频| 久久精品店| 久久国产精品自线拍免费| 欧美另类videosbestsex高清 | 国产网站在线| 欧美另类videosbestsex视频| 999久久久免费精品国产牛牛| 免费国产在线观看不卡| 香蕉视频久久| 999久久66久6只有精品| 香蕉视频亚洲一级| 欧美国产日韩在线| 毛片高清| 四虎影视久久| 欧美激情一区二区三区视频 | 一级女性大黄生活片免费| 国产伦精品一区二区三区无广告| 日本久久久久久久 97久久精品一区二区三区 狠狠色噜噜狠狠狠狠97 日日干综合 五月天婷婷在线观看高清 九色福利视频 | 国产麻豆精品高清在线播放| 欧美爱色| 久久久久久久久综合影视网| 尤物视频网站在线| 青草国产在线观看| 尤物视频网站在线|